Astrid Kensinger Almkhlaafy //20 in 20 //

H Astrid Kensinger Almkhlaafy είναi επίκουρος καθηγήτρια  στο σχολείο Nanyang Technological  University’s school of art design and media in visual communication. Είναι κάτοχος MFA του Rhode Island School of Design με πτυχίο στην Κλασική και την σχετική με την  Εγγύς Ανατολή  Αρχαιολογία  από το Bryn Mawr College. Εργάζεται με βάση την παράδοση των Somatics, όπου η άμεση εμπειρία και το σώμα είναι οι βασικοί παράγοντες για  την εξερεύνηση του εσωτερικού κόσμου μέσα από την επαφή  του  σώματος με την φυσική τοποθεσία. Ως καλλιτέχνις, ένα μεγάλο μέρος της κατανόησης της  είναι άμεσα συνδεδεμένο με  την πορεία  σε συνάρτηση με τη  χαρτογράφηση. Πρόσφατα έργα της  περιλαμβάνουν έρευνες  ιερών τόπων σε ιστορικά πλούσιες περιοχές,  με έμφαση στην μελέτη  της διαδικασίας του προσκυνήματος και των μεθοδολογιών της εκτέλεσης που προσδιορίζουν  οι δράσεις αυτές. Η δουλειά της έχει παρουσιαστεί στην  Ασία, την Αμερική και την Ευρώπη.

Στο Ιόνιο Κέντρο  Τεχνών  και  Πολιτισμού ,  η  Astrid έχει καταπιαστεί  σε μια σειρά μελετών με βάση τον αριθμό 20. Είναι εμπνευσμένες  από την  Πηνελόπη και τον όρο // αναμονή //. Χρησιμοποιώντας το GPS, το βίντεο και τη φωτογραφία, έχει χαρτογραφήσει  την απόσταση και το χρόνο, με έμφαση στην επανάληψη, την υπομονή, την αντοχή και  περιστασιακά το  χιούμορ. Αναμονή 20 ετών  είναι επική. Σε μια σειρά 20  σπουδών θα εξερευνηθεί ο  χρόνος    και θα τιμηθεί η  Πηνελόπη.

Tα έργα της με τίτλο //20  in  20 // εκτίθενται  στο Ιόνιο Κέντρο Τεχνών και Πολιτισμού  με επίσημη παρουσίαση την 16η Ιουλίου 2013  κι ώρα 20.30.

Share

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *