Πρόσβαση – Χάρτης

Το  Ιόνιο Κέντρο Τεχνών και Πολιτισμού είναι εγκατεστημένο  στο νησί της  Κεφαλονιάς.

Βρίσκεται  σε κομβικό  σημείο  του νησιού,  με  έδρα  στον  οικισμό Μεταξάτα της Λειβαθούς,επί του κεντρικού επαρχιακού δρόμου της Λακήθρας. Απέχει  τρία λεπτά από το  διεθνές  αεροδρόμιο του νησιού και   πέντε  λεπτά από την πρωτεύουσα του νησιού, το  Αργοστόλι, όπου  εδράζεται και το κεντρικό  συγκοινωνιακό δίκτυο  του ΚΤΕΛ.

Αεροπορική σύνδεση του νησιού  λειτουργεί πρωί, μεσημέρι και βράδυ  με τον αερολιμένα της Αθήνας.

Αεροπορική  ανταπόκριση υπάρχει  καθημερινά κατά τους τουριστικούς μήνες με μεγάλες   Ευρωπαικές πόλεις  όπως το Λονδίνο  το Μπίρμινχαμ,  τη Γλασκώβη,   το  Άμστερνταμ,  το  Βερολίνο, τη Στουτγκάρδη, τη Στοκχόλμη, τη Βρέμη, το Μόναχο, το Ελσίνκι, τη Μπρατισλάβα, τη Βουδαπέστη τη Βιέννη.

Το νησί συνδέεται  με  τακτικές θαλάσσιες συγκοινωνίες  με την κεντρική Ελλάδα  και την Ιταλία

Θαλάσσια σύνδεση του νησιού με την Ιταλία  λειτουργεί  από  Αγκόνα και Μπρίντιζι,  αλλά και έμμεσα  από τις γραμμές  Πάτρας-Ιταλίας.

Εσωτερικές ακτοπλοικές γραμμές συνδέουν το νησί μέ την Πάτρα ,την Κυλλήνη,την Λευκάδα,την Ζάκυνθο,την Κρήτη,την Κέρκυρα.Οι κύριες  ακτοπλοικές γραμμές  Σάμη-Πάτρα και Κυλλήνη –Πόρος είναι συνεχείς  ασφαλείς  και  άνετες και πραγματοποιούνται με ασφαλή  πλοία.

Τό εσωτερικό οδικό δίκτυο του νησιού είναι πλήρες, ασφαλές και άρτιο,με πολλαπλά καθημερινά δρομολόγια  και ανταποκρίσεις  από  και προς  Πάτρα και Αθήνα  μέσω του συγκοινωνιακού  δικτύου του  Κτέλ  Κεφαλονιάς.

Το Ιόνιο Κέντρο Τεχνών και Πολιτισμού  λόγω της θέσης του  είναι  άμεσα  προσβάσιμο από  την πρωτεύουσα του νησιού  με τις  συνεχείς τοπικές συγκοινωνίες.

Σε ακτίνα 500 έως 1000 μέτρων από το κέντρο  λειτουργούν τα μεγάλα εμπορικά καταστήματα του νησιού.

Το  γενικό νοσοκομείο του νησιού απέχει τέσσερα λεπτά, καθώς είναι στην πρωτεύουσα, όπου έχουν έδρα και όλες οι τοπικές αρχές.

 

Χάρτης


View Larger Map