ΑΧΡΟΝΟ ΦΩΣ #3 ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΕΣ ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΩΝ ΚΥΜΑΤΩΝ:Tsu Ou-Yang

ΑΧΡΟΝΟ ΦΩΣ #3 ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΕΣ ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΩΝ ΚΥΜΑΤΩΝ: Όχι αποκλειστικά το φως, τα πάντα είναι κύματα, συμπεριλαμβανομένων των σκέψεων σας.
από την Ταϊβανέζα καλλιτέχνιδα Tsu Ou-Yang

Ημερομηνίες Έκθεσης: 3 & 4 Σεπτεμβρίου 2023
Εγκαίνια: Κυριακή 3 Σεπτεμβρίου, 13.00 μ.μ
Ιόνιο Κέντρο Τεχνών & Πολιτισμού, Μεταξάτα, Κεφαλονιά

Το ”Timeless Light” είναι η ουσία της ψυχής και αυτή η έκθεση παρουσιάζει έργα τέχνης που ερμηνεύουν αυτή την έννοια σε πολλαπλά επίπεδα. Οι κυματικές συναρτήσεις υπάρχουν όχι μόνο στην κβαντική πραγματικότητα αλλά και στην ανώτερη διάσταση. Η ενότητα, η ενοποιημένη συνείδηση, είναι περιεκτική, όλα τα έμβια όντα και τα πάντα συνδέονται εγγενώς με την ψυχή του Σύμπαντος. Η ατομική συνείδηση είναι σαν μια αιωρούμενη φούσκα, που προέρχεται από τον απέραντο Ωκεανό της Συνείδησης. Κάθε σκέψη έχει συγκεκριμένη ενέργεια με συχνότητα και δόνηση. Μπορεί να κάνει έναν μικρό κυματισμό στην επιφάνεια του ωκεανού και να εξαφανιστεί. Ωστόσο, ορισμένοι κυματισμοί μπορεί να γίνουν κύματα. Το ”The Ripple Effect of Consciousness” είναι ένα βιβλίο της καλλιτέχνιδας, που αναπαριστά αυτό το φαινόμενο και τονίζει τη σημασία της διάδοσης της καλής θέλησης. Εάν οι άνθρωποι είναι πρόθυμοι να είναι βοηθητικοί και να έχουν ενσυναίσθηση με τα πονεμένα πνεύματα, αυτό το φως και οι επιρροές του θα είναι άπειρες.

Ένα άλλο έργο της , τα «Λατρευτικά Πετρογλυφικά», είναι εμπνευσμένο από πίνακες της Μητέρας Φύσης. Ως ένα κομμάτι της ιστορίας, η υφή σε βράχους και δάση κατέγραψε τη σύνθετη διαδικασία σχηματισμού, που σχετίζεται με τη γη, το νερό, τη φωτιά και τον αέρα. Η ενέργειά του είναι σημαντική, αλλά ρευστή. Κάθε στοιχείο της Φύσης διεισδύει αμοιβαία, παρόμοια με τη συμβίωση μεταξύ ανθρώπων και έμβιων όντων στο Σύμπαν. Αυτά τα έργα μικτών μέσων συλλέγουν αφιερώματα ομορφιάς για τη Μητέρα Γη και ευλογίες για τον κόσμο.

Μέσα από τα έργα τέχνης αναδεικνύεται η ανακάλυψη του ασυνήθιστου στο συνηθισμένο και η ευαισθητοποίηση του κοινού για τη διατήρηση των περιβαλλοντικών θησαυρών στην Κεφαλονιά. Μόλις οι άνθρωποι ταυτίσουν «τον οικολογικό εαυτό» με τη συνύπαρξη που βασίζεται στην αμοιβαιότητα, μια περιεκτική κοσμοθεωρία γεμάτη διαδραστικές δυναμικές και συνδέσμους μπορεί να προέλθει από αυτό. Έτσι, κατά τη διάρκεια εξερευνήσεων για τη σύνδεση του τι είμαστε και του φυσικού κόσμου, οι άνθρωποι θα μπορούσαν να συνειδητοποιήσουν ότι είναι η ίδια η Φύση και επίσης μέρος της και όχι ο κυρίαρχος. Εφόσον θα έχουν τέτοιες αντιλήψεις, ο κόσμος μας εσωτερικά κι εξωτερικά θα συγχρονίζεται αρμονικά και περιεκτικά στο περαιτέρω Τελικά, αν τα ανθρώπινα όντα μπορούν να συνειδητοποιήσουν την αλήθεια του «Εαυτού», γίνονται το Φως για το σύνολο, το πραγματικό Αιώνιο.
Artist Website: tsuouyang.com
Βιογραφία
Η TSU OUYANG γεννήθηκε και ζει σήμερα στην Ταϊπέι της Ταϊβάν. Έλαβε το Master of Visual Arts: Book Arts από το University of the Arts του Λονδίνου το 2015. Η ανάπτυξη της δουλειάς της είναι μία μορφή ‘’στοχαστικού περιοδικού’’ που ενσωματώνει τη διαδικασία εξατομίκευσής της. Η αναζήτηση της ουσίας της ζωής ενυπάρχει στον πυρήνα της φιλοσοφίας της και η εύρεση του αληθινού εαυτού μπορεί να θεωρηθεί ως το μακροπρόθεσμο έργο της. Η πρακτική της είναι να εξερευνά διάφορες μορφές τέχνης και υλικά ως μέσο αυτογνωσίας, που είναι ένας εξαιρετικός καταλύτης για τη μεταμόρφωσή της από πολλές απόψεις. Συγκεκριμένα, η «τέχνη του βιβλίου», η «χαρακτογραφία» και η «φωτογραφία» συνιστούν τα κρίσιμα σημεία των αισθητικών της προσεγγίσεων. Δημιουργεί έργα σαν βιβλία,όταν εν τω μεταξύ οι δημιουργίες της την ολοκληρώνουν. Τα έργα της έχουν επιλεγεί για διάφορες εκθέσεις, όπως το ”EARTH SPEAK: Giving Voice to Paper, International Biennial for Paper Fiber Art” (2023/24, Ταϊβάν), ”TEN: the Turn the Page Artists Book Fair 10th Anniversary Book Competition” (2022, UK), ”The 3rd Ulsan Asian Prints Exhibition” (2021, Κορέα), ”Taiwanese Artists’ Books: Materials and Interfaces” (2020, ART TAIPEI International Contemporary Art Fair, Ταϊβάν) και άλλα ….

TIMELESS LIGHT 2023, IONION CENTER FOR THE ARTS & CULTURE /All rights reserved
Ν. 2121/1993 , N. 3057/2002 (άρθρο 81) Ν.3207/2003 (άρθρο 10 παρ. 33)

Share