ΑΧΡΟΝΟ ΦΩΣ #3 ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΕΣ ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΩΝ ΚΥΜΑΤΩΝ:Tsu Ou-Yang

ΑΧΡΟΝΟ ΦΩΣ #3 ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΕΣ ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΩΝ ΚΥΜΑΤΩΝ: Όχι αποκλειστικά το φως, τα πάντα είναι κύματα, συμπεριλαμβανομένων των σκέψεων σας.
από την Ταϊβανέζα καλλιτέχνιδα Tsu Ou-Yang

Ημερομηνίες Έκθεσης: 3 & 4 Σεπτεμβρίου 2023
Εγκαίνια: Κυριακή 3 Σεπτεμβρίου, 13.00 μ.μ
Ιόνιο Κέντρο Τεχνών & Πολιτισμού, Μεταξάτα, Κεφαλονιά

Το ”Timeless Light” είναι η ουσία της ψυχής και αυτή η έκθεση παρουσιάζει έργα τέχνης που ερμηνεύουν αυτή την έννοια σε πολλαπλά επίπεδα. Οι κυματικές συναρτήσεις υπάρχουν όχι μόνο στην κβαντική πραγματικότητα αλλά και στην ανώτερη διάσταση. Η ενότητα, η ενοποιημένη συνείδηση, είναι περιεκτική, όλα τα έμβια όντα και τα πάντα συνδέονται εγγενώς με την ψυχή του Σύμπαντος. Η ατομική συνείδηση είναι σαν μια αιωρούμενη φούσκα, που προέρχεται από τον απέραντο Ωκεανό της Συνείδησης. Κάθε σκέψη έχει συγκεκριμένη ενέργεια με συχνότητα και δόνηση. Μπορεί να κάνει έναν μικρό κυματισμό στην επιφάνεια του ωκεανού και να εξαφανιστεί. Ωστόσο, ορισμένοι κυματισμοί μπορεί να γίνουν κύματα. Το ”The Ripple Effect of Consciousness” είναι ένα βιβλίο της καλλιτέχνιδας, που αναπαριστά αυτό το φαινόμενο και τονίζει τη σημασία της διάδοσης της καλής θέλησης. Εάν οι άνθρωποι είναι πρόθυμοι να είναι βοηθητικοί και να έχουν ενσυναίσθηση με τα πονεμένα πνεύματα, αυτό το φως και οι επιρροές του θα είναι άπειρες.

Ένα άλλο έργο της , τα «Λατρευτικά Πετρογλυφικά», είναι εμπνευσμένο από πίνακες της Μητέρας Φύσης. Ως ένα κομμάτι της ιστορίας, η υφή σε βράχους και δάση κατέγραψε τη σύνθετη διαδικασία σχηματισμού, που σχετίζεται με τη γη, το νερό, τη φωτιά και τον αέρα. Η ενέργειά του είναι σημαντική, αλλά ρευστή. Κάθε στοιχείο της Φύσης διεισδύει αμοιβαία, παρόμοια με τη συμβίωση μεταξύ ανθρώπων και έμβιων όντων στο Σύμπαν. Αυτά τα έργα μικτών μέσων συλλέγουν αφιερώματα ομορφιάς για τη Μητέρα Γη και ευλογίες για τον κόσμο.

Μέσα από τα έργα τέχνης αναδεικνύεται η ανακάλυψη του ασυνήθιστου στο συνηθισμένο και η ευαισθητοποίηση του κοινού για τη διατήρηση των περιβαλλοντικών θησαυρών στην Κεφαλονιά. Μόλις οι άνθρωποι ταυτίσουν «τον οικολογικό εαυτό» με τη συνύπαρξη που βασίζεται στην αμοιβαιότητα, μια περιεκτική κοσμοθεωρία γεμάτη διαδραστικές δυναμικές και συνδέσμους μπορεί να προέλθει από αυτό. Έτσι, κατά τη διάρκεια εξερευνήσεων για τη σύνδεση του τι είμαστε και του φυσικού κόσμου, οι άνθρωποι θα μπορούσαν να συνειδητοποιήσουν ότι είναι η ίδια η Φύση και επίσης μέρος της και όχι ο κυρίαρχος. Εφόσον θα έχουν τέτοιες αντιλήψεις, ο κόσμος μας εσωτερικά κι εξωτερικά θα συγχρονίζεται αρμονικά και περιεκτικά στο περαιτέρω Τελικά, αν τα ανθρώπινα όντα μπορούν να συνειδητοποιήσουν την αλήθεια του «Εαυτού», γίνονται το Φως για το σύνολο, το πραγματικό Αιώνιο.
Artist Website: tsuouyang.com
Βιογραφία
Η TSU OUYANG γεννήθηκε και ζει σήμερα στην Ταϊπέι της Ταϊβάν. Έλαβε το Master of Visual Arts: Book Arts από το University of the Arts του Λονδίνου το 2015. Η ανάπτυξη της δουλειάς της είναι μία μορφή ‘’στοχαστικού περιοδικού’’ που ενσωματώνει τη διαδικασία εξατομίκευσής της. Η αναζήτηση της ουσίας της ζωής ενυπάρχει στον πυρήνα της φιλοσοφίας της και η εύρεση του αληθινού εαυτού μπορεί να θεωρηθεί ως το μακροπρόθεσμο έργο της. Η πρακτική της είναι να εξερευνά διάφορες μορφές τέχνης και υλικά ως μέσο αυτογνωσίας, που είναι ένας εξαιρετικός καταλύτης για τη μεταμόρφωσή της από πολλές απόψεις. Συγκεκριμένα, η «τέχνη του βιβλίου», η «χαρακτογραφία» και η «φωτογραφία» συνιστούν τα κρίσιμα σημεία των αισθητικών της προσεγγίσεων. Δημιουργεί έργα σαν βιβλία,όταν εν τω μεταξύ οι δημιουργίες της την ολοκληρώνουν. Τα έργα της έχουν επιλεγεί για διάφορες εκθέσεις, όπως το ”EARTH SPEAK: Giving Voice to Paper, International Biennial for Paper Fiber Art” (2023/24, Ταϊβάν), ”TEN: the Turn the Page Artists Book Fair 10th Anniversary Book Competition” (2022, UK), ”The 3rd Ulsan Asian Prints Exhibition” (2021, Κορέα), ”Taiwanese Artists’ Books: Materials and Interfaces” (2020, ART TAIPEI International Contemporary Art Fair, Ταϊβάν) και άλλα ….

TIMELESS LIGHT 2023, IONION CENTER FOR THE ARTS & CULTURE /All rights reserved
Ν. 2121/1993 , N. 3057/2002 (άρθρο 81) Ν.3207/2003 (άρθρο 10 παρ. 33)

Share

‘’Η Φύση Δίνει Ζωή’’ ΈΚΘΕΣΗ ΈΡΓΩΝ

ΕΚΘΕΣΗ ΕΡΓΩΝ
‘’Η Φύση Δίνει Ζωή’’

Giorgia Vitale Painting

15 – 20 Σεπτεμβρίου 2023
Εγκαίνια 17η Σεπτεμβρίου 7.00 μ.μ.
Ιόνιο Κέντρο Τεχνών & Πολιτισμού, Μεταξάτα, Κεφαλονιά
Ευαγγελία Παπαναστασάτου, Σοφία Ζέρβα, Μαρίνα Στάθη, Μαρία Υφαντίδου, Δέσποινα Βρουβάκη, Ολίβια Αφιώνη, Πόλυ Βαρτζιώτη, Giorgia Vitale, Franzesco Adamopoulos- Terzanι, Εύη Φωτόπουλος,Yana Chebotova.
Η έκθεση είναι μέρος του Διεθνούς Φεστιβάλ ‘’ΕΙΜΑΣΤΕ Η ΦΥΣΗ’’ https://ionionartscenter.gr/el/
Λαμβάνει χώρα προς τιμήν των εκδηλώσεων μνήμης 2023 της Σφαγή της Division Acqui με την υποστήριξη του Mediterraneo Association και της Ιταλικής Πρεσβείας.

Επιμέλεια: Δρ.Μαρίνα Γκόντα
***
‘’Η Τέχνη είναι είδωλο της Φύσης και ο Άνθρωπος προστίθεται μέσα σε αυτήν.
Ο Ηοnore de Balzac έλεγε: ‘’η Τέχνη είναι συγκεντρωμένη φύση’’
Μια κοινωνία αποτελείται από ετερόκλητα μεταξύ τους ανθρώπινα πλάσματα, που υπακούουν σε ορισμένους κανόνες στο πλαίσιο της αισθητικής απόλαυσης στην παρουσία ομορφιάς.
Η φύση εξασφαλίζει κανόνες που διασφαλίζουν την ομορφιά και την ζωή.
Η αξία της είναι βιωματική για την σωματική ,ψυχική και πνευματική υγεία του ανθρώπου.
Τα δένδρα και τα άνθη έχουν ψυχή, αισθάνονται, ανταποκρίνονται, εκφράζονται με ήχους και ευωδίες.
Τα δάση προσφέρουν καταφύγιο στο ζωικό βασίλειο, ανακυκλώνουν το νερό, το οξυγόνο, καθαρίζουν τον αέρα, σταθεροποιούν την θερμοκρασία.
Η θάλασσα ανοίγει ορίζοντες, διευκολύνει την επικοινωνία, δίνει άπλετη τροφή και οικονομική ευμάρεια.
Οι καταστροφές του πλανήτη Γη από πολέμους, πυρκαγιές ισοπεδώνουν και μαυρίζουν την χλωρίδα και εξαφανίζουν πολλά όντα της πανίδας.
Τα τοξικά απόβλητα μολύνουν τους υδροφόρους ορίζοντες και κατ επακολουθία τις θάλασσες.
Οι καμινάδες των εργοστασίων και το διοξείδιο του άνθρακα δημιουργούν αναπνευστικές και καρδιακές παθήσεις.
Η κατεστραμμένη από βόμβες περιοχή, η καμένη γη, νεκρώνει εντελώς.
Χρειάζεται χρόνο και παρέμβαση από ανθρώπινο χέρι να γίνει βιώσιμη ,χρηστική ,φιλική.
Η φύση είναι μία γέφυρα ουρανού και γης, είναι μία μαγική πόλη ενός άλλου Γαλαξία.
Αυτό το γνώριζαν καλά οι Δρυίδες πριν 2500 χρόνια ,αυτή η ιερή κάστα των Κελτών και τα δάση ήταν έλξη και απαρχή του Μυστικισμού τους. Η θρησκεία τους ήταν ένα πρότυπο φιλοσοφίας της συμβολικής εικόνας του κόσμου, σύμβολο του κυκλικού χρόνου και της ανακύκλωσης της ζωής.
Ας διδάξουμε με την Τέχνη τον σεβασμό και την αγάπη στον πυλώνα του οξυγόνου, που μας δίνει ζωή.
Είθε η Εικαστική Πανδαισία να είναι προτροπή για να σταματήσουν οι πόλεμοι, οι καταστροφές και οι πυρκαγιές, γιατί αν συνεχίσουμε με αυτούς τους ρυθμούς με την πάροδο του χρόνου θα εκλείψει… το πολυτιμότερο αγαθό ..η ζωή.
Ένα κλαδάκι ελιάς, το ιερό σύμβολο της ειρήνης’’.

Μαρίνα Γκόντα, Φιλόλογος-Ιστορικός Τέχνης, Διδάκτωρ Σορβόννης.

Share

1ο ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΤΕΧΝΩΝ ΚΑΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ : WE ARE NATURE «Είμαστε η Φύση»

ΙΟΝΙΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΕΧΝΩΝ & ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ
1ο ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΤΕΧΝΩΝ ΚΑΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Τίτλος: WE ARE NATURE
«Είμαστε η Φύση»

Design credits : Professor Nada Abdallah

‘’Σήμερα τα έργα τέχνης και οι δημιουργικές δραστηριότητες που τα αντιπροσωπεύουν συνιστούν εξαιρετικά εργαλεία για τους δήμους και τις πόλεις, ώστε πόλεις-φορείς τέχνης να αποκομίζουν καθιέρωση στον διεθνή χάρτη των Πόλεων Τέχνης. Το θέμα της τέχνης και του δημόσιου χώρου παραμένει εξαιρετικά επίκαιρο, είτε με τη μορφή αστικών δημιουργημάτων τέχνης, είτε με επεμβάσεις τοπίου, δημιουργία χώρων για κοινωνική δραστηριότητα ή την αντίστοιχη μετατροπή τοποθεσιών. Η διαδικασία αξιοποίησης της τέχνης στο χώρο αφορά όχι μόνο τους ειδικούς της τέχνης, αλλά συνιστά θετική κοινωνική εμπειρία για τους κατοίκους των σύγχρονων πόλεων’’.Dr. Haytham Nawar ( https://www.aucegypt.edu/fac/haythamnawar) .
‘’Ίσως σε καμία άλλη στιγμή στην ανθρώπινη ιστορία να μην ήταν πιο σημαντική η σύνδεση με το περιβάλλον μας. Το είδος μας μόλις αρχίζει να συνειδητοποιεί τον αντίκτυπο των πράξεών του στον πλανήτη. Η επιβίωση του είδους μας μπορεί να εξαρτάται από τις μελλοντικές μας ενέργειες’’Dr.Pierre Leichner (www.leichner.ca).
‘’Η Σύμβαση 2005 της UNESCO, μια πλήρης σύνοψη των παρελθόντων διεθνών διακηρύξεων και συμβάσεων, παραμένει ορόσημο στη διεθνή πολιτιστική πολιτική, καθώς με βάση τα ανθρώπινα δικαιώματα και τις θεμελιώδεις ελευθερίες, παρέχει θεωρητικό και νομοθετικό πλαίσιο για συμμετοχικά συστήματα διακυβέρνησης με όχημα τον πολιτισμό. Μέσω της Σύμβασης αναγνωρίσθηκε επίσημα το αδιαχώριστο του πολιτισμού με την ανάπτυξη, ούτως ώστε να ορίζει το επίκεντρο της δημιουργικής οικονομίας. Στα πλαίσια της διαμορφώθηκε ορίζοντας εφαρμογής πολιτικών και μέτρων, που υποστηρίζουν την προστασία, δημιουργία και πρόσβαση σε αγαθά και υπηρεσίες πολιτισμού’’ από άρθρο του Ιονίου Κέντρου Τεχνών &Πολιτισμού( https://ionionartscenter.gr/).

ΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ «ΕΙΜΑΣΤΕ Η ΦΥΣΗ »
Α
Α1. ΣΤΟΧΟΙ
Ο κύριος στόχος του φεστιβάλ περιβαλλοντικής τέχνης είναι να ενδυναμώσει τη σχέση των κατοίκων της Κεφαλονιάς με το περιβάλλον τους. Παράλληλα το φεστιβάλ μέσα από τις δραστηριότητες θα μας παρέχει πληροφορίες για το τι μπορούμε να κάνουμε για να βελτιωθεί το περιβάλλον μας σε τοπικό επίπεδο, ενώ θα έχουμε την ευκαιρία σαν κοινωνία να συμμετέχουμε οι ίδιοι στη δημιουργία ή και να απολαύσουμε εκδηλώσεις τέχνης.
Ένας άλλος στόχος είναι να γεφυρώσουμε τις τέχνες με τις επιστήμες. Κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων παρέχεται η ευκαιρία για παρουσιάσεις σχετικές με το περιβάλλον από τοπικούς φορείς, ειδικούς κι επιστήμονες. Είναι επίσης η ευκαιρία σε ντόπιους και διεθνείς καλλιτέχνες να μοιραστούν τα έργα τους, έχοντας έτσι τη δυνατότητα να κάνουμε την Κεφαλονιά διεθνή προορισμό οικολογίας και τέχνης.
Α2. ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΦΟΡΕΙΣ
Γεωπάρκο , ΟΦΥΠΕΚΑ (και λοιποί φορείς που προτείνει το Γεωπάρκο)
Δήμος Αργοστολίου
Δήμος Παλλικής
Ιόνιο Κέντρο Τεχνών & Πολιτισμού
Πολιτιστικός Σύλλογος Ριφόρτσο
Κοινότητα και Εθελοντική Ομάδα Φάρσων

Β. Η ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΤΕΧΝΗ ΣΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Η περιβαλλοντική τέχνη στο παρόν φεστιβάλ μπορεί να λάβει πολλές μορφές.
Μεταξύ άλλων τη μορφή εγκαταστάσεων που δημιουργούνται με φυσικά υλικά , έργα

Image credit: Ioulia Kagadis, 2022

δηλαδή σχεδιασμένα ώστε να είναι οικολογικά ευεργετικά και μη καταστροφικά, ειδικά εφαρμοσμένα για την εκάστοτε τοποθεσία. Το φεστιβάλ δυνατόν να συμπεριλάβει:
ηχητικές τέχνες ή τέχνες φωτός, περιβαλλοντική ποίηση, εικαστικές παρεμβάσεις, όπως εφήμερες ή μόνιμες εγκαταστάσεις γλυπτών, εκθέσεις ζωγραφικών έργων, εκθέσεις περιβαλλοντικών πόστερς κ.λπ.
Το Φεστιβάλ Περιβαλλοντικής Τέχνης θα παρέχει ζωντανές εμπειρίες τέχνης στην καθημερινή ζωή του νησιού και μέσα από τα έργα και τις εκδηλώσεις θα συνηγορεί υπέρ ενός υγιούς και βιώσιμου περιβάλλοντος.
Υπάρχουν παραδείγματα περιβαλλοντικών φεστιβάλ και πάρκων αφιερωμένων σε περιβαλλοντικές τέχνες. Η παρούσα πρόταση, που έχει εμπνευστή της τον Dr. Pierre Liechner, στην περίπτωση της Κεφαλονιάς θα είναι μοναδική διότι:
Θα φέρει την ντόπια επιστημονική και καλλιτεχνική κοινότητα σε επαφή με το διεθνή χώρο των τεχνών και της προστασίας του περιβάλλοντος μέσα από μία ποικιλία εκδηλώσεων, που θα αναδείξουν το νησί και τον περιβαλλοντικό του πλούτο.

Γ. ΧΡΟΝΙΚΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ
Ημερομηνίες: 1η Αυγούστου -30η Σεπτεμβρίου 2023

Δ. ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
2 -9 Αυγούστου 2023 Jillian Cremens ‘’ PLASTIC REFRACTIONS OF THE IONIAN SEA” έκθεση εγκαταστάσεων στο Ιόνιο Κέντρο Τεχνών & Πολιτισμού.

6 Αυγούστου 2023, Craig Dongoski, Kostas Frantzis, Emily Williams ‘’Children of the Algorithm’’

10 Αυγούστου 2023,Professor Craig Dongoski, Έκθεση

12 Αυγούστου 2023 , Dr.Pierre Liechner , Εργαστήριο EARTH WORMS

https://leichner.ca/Paintings/cephalonia/wawk_install_web.jpg

19 -20-21 Αυγούστου 2023 φωτισμός κτιρίων στο Ληξούρι, στα Φάρσα, στο Αργοστόλι, Nick Azidis & Rose Staff.
22-23Αυγούστου 2023 Εργαστήριο Κυανοτυπίας από την Ιουστίνη Δρακουλάκου.

23 Αυγούστου 2023 , Dr.Pierre Liechner ‘’Every Venus Tells a Story’’ Έκθεση ειδωλίων στην Κοργιαλένειο Βιβλιοθήκη.
24 -25 Αυγούστου 2023 , Pierre Liechner , Εγκαταστάσεις ‘’Root sculptures’’ στο άλσος του Κουτάβου.
https://leichner.ca/Installations/RememberingRoots/RememberingRoots.html.
https://leichner.ca/Photographs/grassrootsprojectphotos.html.

28 Αυγούστου έως 6 Σεπτεμβρίου 2023 ‘’ Every Venus Tells a Story’’ Έκθεση ειδωλίων στο Γεωπάρκο Κεφαλονιάς (http://leichner.ca/Installations/Venus/venus.html, http://leichner.ca/Installations/everyvenus/everyvenus.html).
29 Αυγούστου 2023. Εφήμερες εγκαταστάσεις οικολογικής τέχνης από την ντόπια κοινότητα στο άλσος Κουτάβου (https://leichner.ca/Curating/VictoriaPark/VictoriaPark.html, http://leichner.ca/Curating/Ephemeral/ephemeral.html, http://leichner.ca/Curating/Contour/contour.html).


ΤΟΜΕΙΣ

1.
● Εικαστικές εκθέσεις (με θέμα το περιβάλλον)

a. Jillian Cremens , PLASTIC REFRACTIONS OF THE IONIAN SEA” έκθεση εγκαταστάσεων
b. Dr. Pierre Liechner , Εκθέσεις και εργαστήρια
c. Tsu Ouyang, Έκθεση
d. Dr. Yana Chebotova, Έκθεση έργων και εργαστήρια.

● Sound & Multimedia Arts

a. Georgia State University, USA, Professor Craig Dongoski

b. Melbourne University, Australia, Dr. Anthony Lyons,

c. Hunderfield University, U.K. Dr. John Bonner,

d. Concordia University, Canada, Dr. Kurtis Lesing.

e. Being Sound Technology (Mary Keena Frisbee, Gueorgui Borov, Giulia Gallina, Hugo Santos, Iana Misuina , Matt Lindsay , Lua Brice , Fateme Banishoeib).

● Lighting Arts (Nick Azidis –Rose Staff)

19 Αυγούστου 2023 φωτισμός κτιρίων στο Ληξούρι
20 Αυγούστου 2023 φωτισμός κτιρίου στα Φάρσα
21 Αυγούστου 2023 φωτισμός κτιρίου στο Αργοστόλι

● Video : Pam Longobardi, παρουσίαση film: ‘’Kefalonia Plastic Free Island ‘’
Susan Knippenberg, παρουσίαση του video ‘’Antisamos’’

● Εργαστήρια και εκθέσεις τεχνών που θα απευθύνονται στην ντόπια κοινότητα ή θα δίνουν ευκαιρία σε ντόπιους καλλιτέχνες και το ντόπιο κοινό να συμμετέχουν με δημιουργία και έκθεση των έργων
Συγκεκριμένα:
23 Αυγούστου 2023 , Dr.Pierre Liechner(www.leichner.ca) ‘’Every Venus Tells a Story’’ Έκθεση ειδωλίων στην Κοργιαλένειο Βιβλιοθήκη.
28 Αυγούστου έως 6 Σεπτεμβρίου 2023 ‘’ Every Venus Tells a Story’’ η Έκθεση ειδωλίων θα εγκατασταθεί στο Γεωπάρκο Κεφαλονιάς (http://leichner.ca/Installations/Venus/venus.html, http://leichner.ca/Installations/everyvenus/everyvenus.html

● Εργαστήριο, έκθεση και επιδείξεις Bioart για το κοινό από τον Dr.Pierre Liechner , στο Αργοστόλι (Κούταβο) και στο Ληξούρι. Παρουσίαση σειράς έργων ζωγραφικής τέχνης δημιουργημένων με γαιοσκώληκες.

● 22-23 Αυγούστου 2023, Εργαστήριο κυανοτυπίας, που θα οργανώσει κι επιβλέψει η Ιουστίνη Δρακουλάκου, προσφορά της Ιουστίνης Δρακουλάκου & του Ιονίου Τεχνών & Πολιτισμού στη ντόπια κοινότητα.

● 24 -25 Αυγούστου 2023 , Pierre Liechner , Εγκαταστάσεις ‘’Root sculptures’’ στο άλσος του Κουτάβου.
https://leichner.ca/Installations/RememberingRoots/RememberingRoots.html.
https://leichner.ca/Photographs/grassrootsprojectphotos.html.

Γλυπτά Roots θα εγκατασταθούν στον Κούταβο με παράλληλη παρουσίαση στο κοινό της αξίας του περιβάλλοντος. Οι αποξηραμένες ρίζες αργότερα θα μπορούν να διατηρηθούν και να αποτελέσουν μέρος μιας άλλης εσωτερικής εγκατάστασης τέχνης σε άλλο χώρο.

● 29 Αυγούστου 2023. Εφήμερες εγκαταστάσεις οικολογικής τέχνης με φυσικά υλικά. Θα δημιουργηθούν από την ντόπια κοινότητα κατά μήκος των μονοπατιών στο άλσος Κουτάβου (https://leichner.ca/Curating/VictoriaPark/VictoriaPark.html, http://leichner.ca/Curating/Ephemeral/ephemeral.html, http://leichner.ca/Curating/Contour/contour.html).

2. ΗΜΕΡΙΔΑ – ΔΙΑΣΚΕΨΗ ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
Σε συνεργασία με επιστήμονες και καλλιτέχνες διεθνής συνάντηση για το περιβάλλον και την προστασία του (θέματα προς συζήτηση να αποφασιστούν σε συνεργασία με το Γεωπάρκο κ.λπ. φορείς. Να εξετασθεί πιθανότητα συμπερίληψης των σεισμών του 1953 στα υπό εξέταση θέματα). Το Ιόνιο Κέντρο διαθέτει τους χώρους του δωρεάν για την πραγματοποίηση της ημερίδας.

ΣΤ΄. ΑΝΑΜΕΝΟΜΕΝΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ
Διεθνής προβολή και αναγνώριση της Κεφαλονιάς ως προορισμού τεχνών , περιβαλλοντικής αφύπνισης και προστασίας.
Ανακοίνωση της συνέχειας του φεστιβάλ για το 2024 με μεγαλύτερο εύρος δραστηριοτήτων και εμβέλεια.
Συμμετοχή της τοπικής κοινωνίας και ειδικά των οικογενειών και των νέων σε γεγονότα που προάγουν ένα καλύτερο αύριο.
Ευαισθητοποίηση όλων των κοινωνικών δομών, ιδιωτικών και δημοσίων σχετικά με το περιβάλλον και την προστασία του.
Οικονομικά πλεονεκτήματα για την τοπική κοινωνία
Προσέλκυση διεθνούς κοινού, επιστημόνων, καλλιτεχνών, ακτιβιστών και επικοινωνία με τη γνώση και το έργο τους .
Μακρόχρονα πλεονεκτήματα που θα αποκομίσουν οι Δήμοι και το Γεωπάρκο.
Απονομή 2 βραβείων σε ένα εντόπιο κι ένα διεθνή καλλιτέχνη.
ΙΟΝΙΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΕΧΝΩΝ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ
IONION CENTER FOR THE ARTS AND CULTURE
Metaxata 28100, Kefalonia, Greece
info@ionionartscenter.gr, www.ionionartscenter.gr
All rights reserved
Ν. 2121/1993 , N. 3057/2002 (άρθρο 81) Ν.3207/2003 (άρθρο 10 παρ. 33)

Share

”Expanded Social Documentary: Strategies, Techniques & Experimental Forms” MASTER CLASS

border_exchangeIONION CENTER FOR THE ARTS AND CULTURE  /MASTER CLASSES 2016

”Expanded Social Documentary: Strategies, Techniques & Experimental Forms”

MASTER CLASS led by SCOTT TOWNSEND

TITΛΟΣ ΕΡΓΟΥ:  Κοινωνικό Κεφάλαιο Ελλάδα:

Διασπορά, Διαπραγμάτευση, Υποταγή,  Σύνορα και Ανταλλαγές.  

 Έχω συνεργαστεί με  ανθρώπους και  κοινότητες στη Νότια Ευρώπη μέσω διαφόρων προγραμμάτων και εκθέσεων. Έχω πραγματοποιήσει σεμινάρια, συνεντεύξεις, συλλογή ψηφιακών δεδομένων με τη χρήση χαρτογράφησης και  με τους συμμετέχοντες, ώστε να κατανοήσουν πώς οι κοινότητες αντιλαμβάνονται την ΕΕ, την παγκοσμιοποίηση, και την ταυτότητα της τοπικής  τους κοινότητας. Τα θέματα και οι οπτικές αναφορές από την έρευνα αυτή είναι η βάση για μια σειρά σύντομων κινούμενων σχεδίων.

Στην παρούσα έκθεση υπάρχουν τέσσερα θέματα  σε μορφή  κινούμενης εικόνας:

Διασπορά, Διαπραγμάτευση, Υποταγή,  Σύνορα και Ανταλλαγές.

Η έκθεση/εγκατάσταση περιλαμβάνει  5 συνεντεύξεις, και μια συλλογή από κοινά οπτικά σύμβολα, στα οποία  οι ερωτώμενοι αναφέρονται. Κάθε συμμετέχων / ερωτώμενος έχει <<δημιουργήσει>> τη δική του ταξινόμηση των οπτικών αναφορών, με βάση το κείμενο της συνέντευξης του. Πρόσθετα  κουτιά, που περιέχουν κοινά οπτικά σύμβολα, θα χρησιμοποιηθούν για να βοηθήσουν στη δομή και θα παρέχει κοινές αναφορές σε επιπλέον συνεντεύξεις.

Πρόσθετες  συνεντεύξεις και ταξινομήσεις αναμένεται να προστεθούν στην εγκατάσταση με την  πάροδο του χρόνου.

BIO.

Είμαι Αναπληρωτής  Καθηγητής  στο College of Design ,State University of North Caroline USA. Το 2002 ξεκίνησα να δουλεύω με συγκεκριμένο τρόπο  / σε απευθείας σύνδεση με τα ακροατήρια στους καθεαυτό χώρους πραγματοποίησης του έργου, όπου γενικά θέματα παγκοσμιοποίησης έχουν ιδιαίτερες επιπτώσεις στις κοινότητες. Τα έργα και οι εκθέσεις που προκύπτουν είναι συχνά μέρος ενός μεγαλύτερου προγράμματος, που περιλαμβάνει επίσης εργαστήρια, διαλέξεις και άλλες δραστηριότητες, που συνδέονται με το χώρο του έργου. Έχω εκθέσει  ή δημιουργήσει έργα σε περισσότερες από 90 εθνικές, διεθνείς ομαδικές και ατομικές εκθέσεις στην Τσεχική Δημοκρατία, την Κούβα, το Μεξικό, τον Καναδά, τη Γερμανία, την Ιαπωνία, το Ιράν, την Ιταλία, τη Σερβία, και τις Ηνωμένες Πολιτείες. Τα άρθρα μου έχουν δημοσιευτεί στα Zed, Statements, Brujula, Art Papers, Visual Communication, Design and Culture, and Design Issues. Είμαι μόνιμος συνεργάτης και συν-εκδότης του εντύπου Design and Culture

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ : http://www.imaginarycountry.org/www_09/about.html)

……………………………………………………………….

 

Venue : Ionion Center for the Arts and Culture /Island Kefalonia-Greece

Eligibility: The class is addressed to artists, designers, video artists, photographers, animators or anybody interested developing a new practice.

Time : May  16TH to May 23th 2016/  Opening Date for Applications : January 30th 2016 – no deadline

Details: A 7 day intensive  course provides an introduction to: •History of documentary: ethnographic issues, photography and photo essay •Current practices: video, audio, methods of working with people and place, working with and as a participant •Current practices of collaboration, distribution and advocacy, through digital networking and social media •Class members will be encouraged to find their own unique way of defining their interests and work •Techniques and strategies include camera use and creative effect on form and content, editing techniques and how to tell a story, introduction and application of 2-d design, picture relationships and editing, composition and hierarchy (including writing and typography).

Contact :   sttwn@ncsu.edu,     info@ionionartscenter.gr,

  Applications :    http://goo.gl/forms/q2f8aD9uzk

Share