NORMAN COLSTON-STELLA KOMINA SIMATOY//ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗ ΝΗΣΟ//


 Χαρτί, Ζωγραφική και πηλός … συμμετοχή  …σε Εργαστήρια  Δημιουργικής Έκφρασης

 Το  Ιόνιο Κέντρο  Τεχνών  και  Πολιτισμού  είναι στην πολύ ευχάριστη θέση να ανακοινώσει μια σειρά από Εικαστικά Εργαστήρια που θα πραγματοποιηθούν  στο Κέντρο κατά τη διάρκεια του μηνός Ιουνίου 2013.

 Τα εργαστήρια θα  διευθύνονται  από τον Καλλιτέχνη Norman Colston, που παράλληλα διοργανώνει  Έκθεση με τίτλο ,, Ταξίδι  στη Νήσο ” κατά τη διάρκεια παραμονής του  στο Κέντρο μεταξύ 6ης  και  26ης  Ιουνίου.Το Κέντρο θα είναι ανοικτό καθημερινά  από τις 11πμ έως 13:00 και 18:00-20:00  ή με ειδικό ραντεβού.

 Ο Νorman κατάγεται από την Dundee  της  Σκωτίας, είναι απόφοιτος του Duncan  Jordanstone College of Art και  πρώην διευθυντής του Εργαστηρίου Χαρακτών της Dundee. Μετά την συνταξιοδότησή του και  αποχώρηση από τη θέση του Διευθυντή Τεχνών και Πολιτιστικής Κληρονομιάς για την πόλη  Dundee ο Norman έχει επιστρέψει στη Ζωγραφική, όπου  και εργάζεται από το στούντιό του στο  Ιόνιο  νησί  της Ζακύνθου τα τελευταία έξι χρόνια.

Έχει ταξιδέψει εκτενώς στην Ελλάδα τις τελευταίες τέσσερις δεκαετίες και  τα έργα του είναι  ζωντανά   από χρωματικής άποψης  και έχουν σαφώς επηρεαστεί  από τη χώρα, τον πολιτισμό και τους ανθρώπους της. Ακολουθεί τη <> παράδοση καλλιτεχνών  όπως οι  Moreau, Ingres, Klimt , Stuck,  οι οποίοι επίσης  έχουν επηρεαστεί  από το μύθο και την πραγματικότητα της Αρχαίας Ελλάδας. Η  εικονιστική  του ερευνά τις κλασικές αναλογίες της ανθρώπινης μορφής μέσα από  προσωπική παρατήρηση και την καταγραφή  προτύπων από ζωντανά μοντέλα.

 Αποσπάσματα  μαρμάρων, διαβρωμένα χάλκινα γλυπτά και τελετουργικά κεραμικά αγγεία μαζί με συμβολισμούς  φρούτων είναι κεντρικής σημασίας για το εικαστικό λεξιλόγιο του. Οι πίνακες  επιδιώκουν  να κατοχυρώσουν  μία σχέση   συνοχής  του καλλιτέχνη  και της ζωγραφικής   με το  θεατή μέσα   από  άμεση  επαφή με το έργο.

Τα Εργαστήρια, που έχουν ως στόχο μια ευρεία  επικοινωνία  με την Κεφαλληνιακή Κοινωνία  θα  αποτελέσουν μια ευκαιρία για  προσωπική  αλλά και συλλογική   βασική  εξερευνητική  διαδικασία,  όπου θα ενυπάρχουν  τα  οπτικά ερεθίσματα, η  παρατήρηση και  η καταγραφή. Αυτό θα επιτευχθεί με τη χρήση  συγκεκριμένων  υλικών και τεχνικών  σχεδίου και ζωγραφικής που θα οδηγούν σε ένα θετικό αποτέλεσμα για όλους τους  συμμετέχοντες.

 Τα Εργαστήρια  έχουν εφάπαξ κόστος εγγραφής 10 euro στο σύνολο των συνεδριών  και ως  κόστος διδασκαλίας   προσφέρονται  σε συμβολική  τιμή  που ανέρχεται σε  10 ευρώ για κάθε 3 ωρη συνεδρία,  όπου  και περιλαμβάνονται  τα βασικά υλικά. Κάθε συνεδρία περιορίζεται σε 6 συμμετέχοντες, έτσι ώστε τα άτομα μπορούν να εργαστούν σε ένα άνετο  και δημιουργικό  περιβάλλον.

Τα Εργαστήρια θα πραγματοποιηθούν στις παρακάτω ημερομηνίες και ώρες:

  Πέμπτη 6η,  Παρασκευή 7η,  Δευτέρα 24η,  Τρίτη 25η  και  Τετάρτη 26η  Ιουνίου  2013.Θα  λειτουργούν  βράδυ   μεταξύ 7-10μμ.

  Επιπλέον  ο Norman Colston θα προσφέρει ελεύθερη ανοικτή πρόσβαση στο καλλιτεχνικό του Studio για  συνεδρίες με το κοινό για τις παραπάνω ημέρες μεταξύ 11 π.μ. και 13:00. Θα  έχει  την ευχαρίστηση   να συζητήσει και να αναλύσει   το έργο του για όλους τους ενδιαφερόμενους  σε άτυπη βάση στις  παραπάνω καθορισμένες ώρες ή   με ραντεβού.

 Το περιεχόμενο  της  Έκθεσης θα συμπληρωθεί με μια επιλογή Κεραμικών  από την Κεφαλονίτισσα  Καλλιτέχνιδα  Stella Κομίνα Σιμάτου.

 Η  Stella θα αναλάβει  το δεύτερο μέρος του εργαστηρίου  και θα διδάξει   τη δημιουργία πρωτογενών πήλινων μπώλ.

 Η αρχική φάση  θα είναι η δημιουργία  των κεραμικών  μπώλ στο Κέντρο την Τρίτη 4 Ιουνίου  και η διαδικασία σε δεύτερο επίπεδο  θα συμπληρωθεί  με το ψήσιμο  στον κλίβανο  τη  Δευτέρα 17 Ιουνίου στο Studio Στέλλας. Το εργαστήριο θα πραγματοποιείται  μεταξύ 19:00-21:00 .Το συνολικό κόστος για τα κεραμικά  θα είναι 12 ευρώ ανά άτομο .

 Βεβαίωση Συμμετοχής  θα δοθεί σε όλους τους συμμετέχοντες .

 Για  Πληροφορίες και εγγραφή στα εργαστήρια  παρακαλούμε να  επικοινωνήστε με το Ιόνιο Κέντρο Τεχνών και Πολιτισμού Tel.26710.41126

www.ionionartscenter.gr-info @ ionionartscenter.gr

Share

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *